Лионел Меси вече е футболист на ПСЖ. Аржентинецът подписа договор за 2+1 години. В Париж Меси ще се събере с бившия си съотборник от Барселона Неймар, като заедно с Килиан Мбапе ще заформят и най-мощното нападателно трио в съвременния футбол.

В ПСЖ Меси ще играе с фланелката с №30. Решението е символично, тъй като това е първият номер, който аржентинецът носи в Барселона през 2003 г. Сега, сякаш, отново шесткратният носител на "Златната топка" започва от начало, но вече във Франция.

Интересното е, че в Лига 1 30-ката е "забранена" за полеви футболисти и е запазена само за вратари. Но когато става въпрос за Меси, подобни формалности не важат.

Заради същите регулации Джанлуиджи Донарума не носи любимия си №99 (италианският вратар е набор 1999 г., откъдето и номерът му) и взе №50. На вратарите във Франция им е позволено да играят с номера 1, 16 и 30, но ако всички са заети, както беше в случая с Донарума, може да се носят и №40 и №50.

Преди Меси 30-ката се носеше от Александре Льотелие, който така и не изигра нито един мач за ПСЖ, след като бе взет от втородивизионния Орлеан през 2020-а, пише webcafe.bg. Преди да му бъде отнет номера, като най-вероятно няма изобщо да бъде част от първия тим на парижани, Льотелие имаше статута на четвърти вратар в клуба след Навас, Донарума и Серхио Рико.

Истината е, че от ПСЖ по някакъв начин са убедили френската лига да направи изключение за Меси.