Байерн Мюнхен отново победи Барселона, този път "само" с 3:0 в първи двубой от група "Е" на Шампионската лига, игран на стадион "Ноу Камп".

Германският хегемон действаше по-компактно през първото полувреме и заслужено се оттегли на почивка с гол преднина. Неговият автор беше очакван - кошмар №1 на "блаугранас" в евротурнирите Томас Мюлер, вкарал на този съперник за седми път в шест мача.

Десетина минути след подновяването на играта баварците заслужено удвоиха преднината си чрез футболист №1 в света за 2020 година Роберт Левандовски, направил успешна добавка при удара в гредата на Джамал Мусиала. В 85-ата минута полякът направи нова добавка след шут в гредата, този път на Серж Гнабри.

Зловещата за Барса статистика показа, че момчетата на Роналд Куман завършиха мача без нито един точен удар. В другата среща от групата Динамо Киев и Бенфика не си вкараха.


Началото на мача беше доста кротко и съперниците залагаха на предпазливото проучване. Домакините видимо не демонстрираха някакъв излишен респект, с което показаха, че срамното 2:8 от този противник преди година е забравено.

Изстрелът в стената на Лерой Сане и нескопосаното овладяване на Роберт Левандовски в пеналта беше всичко от баварците за първия четвърт час, а каталунците останаха само с неточното изпълнение на Сержи Роберто от воле.

В 19-ата минута по-добрата игра на мюнхенци доведе до силен и точен удар на Сане, но Марк-Андре тер Стеген беше застанал на мястото си и парира.

Петнайсет минути по-късно кошмар №1 на Барса в евротурнирите Томас Мюлер заби седмия си гол в шестия си мач срещу испанския гигант. Германецът заложи на тупалка извън наказателното поле и реализира с помощта на рикошет в тялото на Ерик Гарсия.

Статистиката на почивката показа равенство по отношение притежанието на топката, но домакините нямаха нито един точен удар, срещу цели четири за гостуващия отбор.

След паузата Серхио Бускетс би покрай вратата на германците след рикошет, но чистата голова възможност беше пред вратата на домакините. Сане се озова очи в очи срещу тер Стеген, но би право в тялото му.

Логичното все пак се случи малко след това, когато Джамал Мусиала разтресе десния страничен стълб, а Роберт Левандовски направи успешна добавка отблизо с левия крак.

Това беше и моментът, в който желанието за игра на Барса рязко спадна, а Байерн показа джентълменско поведение и веднага намали оборотите, за разлика от вихрушката в Лисабон миналата година.

В 84-ата минута поредната класна атака на Байерн завърши с топка в мрежата, но откъм нейната външна страна след шут на Забитцер. 60 секунди след това Байерн вече водеше с 3:0, а куриозното е, че Левандовски направи нова добавка след удар в гредата, този път на Серж Гнабри.

Барселона - Байерн Мюнхен 0:3

0:1 Томас Мюлер - 34'
0:2 Роберт Левандовски - 56'
0:3 Роберт Левандовски - 85'