Вратарят на Байерн Мюнхен Мануел Нойер коментира предстоящия двубой от Шампионската лига с Барселона. Германският колос ще се изправи срещу каталунците, които ще са без Лео Меси. Нойер призна, че „отсега нататък ще бъде странно за всички съперници да играят срещу Барса, в която Меси вече го няма“.

Но той увери още, че „дори и Меси да не е там, срещу каталунците никога не можете да бъдете спокойни, те имат други много добри играчи и много качество в атака, така че ни очаква много труден мач“.

Вратар №1 в света за 2020 година смята, че "не е по-слаба Барса, дори ако е загубила играчи като Меси или Гризман и трябва да уважаваме всички съперници".

По повод на последния мач между двата тима, в който Байерн победи с 8:2, цитираният от "Труд" Нойер обяви: "Не трябва да мислим за това, защото двата отбора са се променили много. Няма да е същото като Лисабон, двамата треньори са се сменили, много играчи също са си отишли. Все още е твърде рано да се оценява Барса през този сезон, те са изиграли много малко мачове. Това ще бъде двубой между два страхотни отбора. Не знам дали е предимство или не, че не са играли този уикенд. Понякога трябва да си починете, но понякога ви липсва ритъм, ако не играете”.

Германският вратар беше щастлив, че може да играе на сцена като Камп Ноу и въпреки че съжалява за отсъствието на привърженици на Байерн, той отбеляза, че „феновете могат да се върнат на стадионите. Фантастично е, че има публика и винаги има феноменална атмосфера на „Камп Ноу“. В този смисъл той призна, че „всички футболисти мечтаят да играят на такъв стадион.

Нойер отпразнува завръщането на Тер Стеген след контузия и заяви, че се надява да го види отново в германския национален отбор, въпреки че не коментира много отговора или приятелството им.