Носещият най-тежката фланелка в Барселона след напускането на Лионел Меси Ансу Фати се завърна в игра по най-блестящия начин. Той изтърпя психически 322 дни извън терена след тежка травма, но днес покори сърцата на феновете на "Камп Ноу" в най-сюблимния момент.

Момчето с корени от Гвинеа Бисау и каталунско сърце свали напрежението покрай евентуалната смяна на треньора Роналд Куман, вкарвайки третия гол при победата с 3:0 над Леванте в мач от 7-ия кръг на Ла Лига. Тийнейджърът вкара минути преди края, като оправда името си на хинди - "сълзите бликат".

Той разплака баща си и изтича да поздрави малкия си брат, който с нетърпение е очаквал завръщането му на терена. Преди новият номер 10 в тима на каталунците да отбележи, се разписаха Мемфис Депай и Люк Де Йонг. Барса е пети в класирането с 12 точки от 6 мача. Лидер е Реал Мадрид със 17 от 7. Леванте е 17-и с 4 точки. 

След успеха цитираният от "Труд" Фати каза: "Това е невероятно. Много съм щастлив от победата. Исках да благодаря на лекарите, които ми помогнаха. И най-вече - на всички фенове и семейството, които са страдали с мен. Те ми дадоха много подкрепа през тези месеци. Не можех да си представя, че ще се завърна с гол. Аз съм един от всички. Ще се опитам да помогна на отбора, когато имат нужда от мен. Сега ще видим как се чувствам, но е ясно, че ще трябва да спечеля игрови минути. Гордост е да носиш 10-ката след Меси. Искаме да се борим за първенството и за Шампионската лига, ние сме Барса и трябва да се борим и да работим за това."