Атлетико Мадрид разнебити Барселона с 2:0 и така записа страхотна шампионатна победа, с която отново се върна в битката за титлата.

"Дюшекчиите" вече имат 17 точки и се изкачиха на върха в класирането, където е и Реал Мадрид, но "кралете" са с мач по-малко. Барса продължава да крета този сезон и е в средата на таблицата с едва 12 пункта.

Точни за Атлетико бяха Льомар (23') и Луис Суарес (44').

Роналд Куман едва ли и този път ще се размине с уволнението заради трагичното началото на сезона, особено в Шампионска лига.

Там "каталунците" записаха куп антирекорди след загубите с по 0:3 от Байерн Мюнхен и Бенфика. Сега Барса падна и за първенство, където има и три равенства от 7 срещи. 


Атлетико започна атакуващо мача и можеше да вкара още в осмата минута, но удар на Льомар мина до гредата. Последва ново положение за домакините, като този път с пропуск се отчете Феликс.

Атлетико тотално доминираше, докато Барса не знаеше къде се намира и логично се стигна до гол. В 23-ата минута Суарес пусна към Льомар, който опъна мрежата за 1:0.

Каталунците можеха бързо да изравнят, но Коутиньо пропусна. Последва ново положение пред гостите, но този път и Де Йонг не намери целта.

Така се стигна до 44-ата минута, когато Льомар изведе Суарес на чиста позиция и той направи 2:0. Уругваецът спази обещанието си преди мача и не се зарадва на попадението си.

През второто полувреме Барса натисна и се опита да направи нещо в този мач, но така и не стигна до гол. С пропуски се отчетоха Коутиньо и резервата Ансу Фати.

След почивката Атлетико заложи на сигурни отигравания в средата на терена, а в защита домакините бяха безкомпромисни.

В крайна сметка момчетата на Диего Симеоне заслужено си взеха победата и трите точки. Барса пък записа нов срамен резултат този сезон и продължава да крета, както в Шампионската лига, така и в първенството.

Атлетико Мадрид - Барселона 2:0

Голмайстори:

1:0 Льомар (23')
2:0 Суарес (44')

Атлетико Мадрид: Облак, Савич, Хименес, Ермосо, Йоренте, Де Паул, Коке, Льомар, Караско, Феликс, Суарес

Барселона: Тер Стеген, Мингеса, Пике, Араухо, Дест, Френки де Йонг, Бускетс, Гонсалес, Гави, Депай, Коутиньо