Хаосът в грохналия испански гигант Барселона вече е на всякакво ниво - организационно, финансово и спортно-техническо.

Президентът Жоан Лапорта не успя да подпише с най-великата клубна легенда Лионел Меси заради тавана на заплатите в Ла Лига и го изпусна, а след това дълго време не можеше да уволни треньора Роналд Куман заради липсата на средства за плащане на неустойката му.

Уволнението все пак се случи снощи след поредния резил - загубата с 0:1 от средняка Райо Валекано, чиято цел по презумпция винаги е да се спаси от изпадане. Нещо, което клубът от Мадрид успява да стори много рядко.

Поредният странен ход от стадион "Ноу Камп" се случи вчера, когато клубът публично подкрепи обявилият се за гей австралийски футболист Джош Кавало. 

"Благодарим ти, Джошуа, че направи тази огромна крачка напред! Твоята смелост ще помогне за нормализиране на разнообразието в света на спорта", се казва в изявление на клуба, а от Барса са поставили и емотикон на знамето с цветовете на дъгата.

 

 

Именно думата "благодаря" смущава стотици фенове на Барса в интернет и се превърна в отправна точка за куп шеги от запалянковци на други клубове.