Жена е причината Шави Ернандес да напусне Катар и да се завърне в любимата си Барселона. Съпругата на легендата - Нурия Кунийера, натиснала треньора да вземе съдбоносното решение и да изостави богатствата от арабските шейхове.

Шави е треньор на местния отбор Ал Сад от 2015 година насам, като получава баснословна заплата. 41-годишният бивш полузащитник на каталунците се завръща в родния си клуб, в който премина цялата му кариера като футболист.

На Нурия й омръзнал животът зад граница и тя настоявала семейството да се върне у дома, след като е напечелило достатъчно. Освен това Шави натрупа добър опит като треньор и отдавна е желан да поеме юздите на "Камп Ноу". През лятото семейството отбеляза осем години от сватбата си.

"Благодаря ти много за тези прекрасни години, скъпа. Още много години до теб! Обичам те толкова много", сподели тогава Шави. Бившият испански национал и журналистката се венчаха през 2013 г. на бляскава церемония пред 180 гости в Ботаническата градина в град Жирона. И двете им дечица се родиха в Катар - Асия преди 5 години и Дан Ернандес, който този месец ще навърши 3. Нурия иска хлапетата да поживеят и в Испания, преди да тръгнат на училище.

Медиите на Иберийския полуостров припомнят за любопитен любовен триъгълник, свързан с Шави и Нурия, пише "България днес". Още в началото на връзката между двамата друг популярен футболист и капитан на Барселона опитал да отмъкне красавицата от съотборника си. 

Става въпрос за Карлес Пуйол, който също хлътнал по Кунийера. Това се случило малко след като Карлес се разделил с Малена Коста. В крайна сметка ухажването му не довело до резултат, а Пуйол не бе поканен на сватбата, на която присъстваха останалите тогавашни звезди от тима като Меси, Фабрегас, Иниеста, Педро и Жорди Алба.