Президентът на Барселона Жоан Лапорта е обещал още през зимния трансферен прозорец да подсили състава на Шави Ернандес с трима футболисти, съобщава TV3.

Босът на каталунците е сторил това на вечеря с представители на асоциацията на привържениците в Галисия. На първо място ще се търси нов централен нападател, който да замени Серхио Агуеро. Аржентинската звезда има здравословни проблеми и въобще не е ясно дали ще може да играе футбол отново.

Освен това Лапорта е бил категоричен, че селекцията ще се прави с изричното одобрение на Шави и няма да се взимат играчи без негово съгласие.

По-рано беше обявено, че договорът на младия специалист с Барса е до лятото на 2024 г, а неговият бивш съотборник Андрес Иниеста заяви, че Шави вече има достатъчно опит, за да работи на "Камп Ноу".

"Разбира се, че е подходящ за работата. Не само защото познава клуба и това е неговият дом, но и е готов за задачата. Готов е за предизвикателството. Пожелавам му късмет. Сигурен съм, че всичко ще бъде наред, защото Шави се е подготвил за този момент. Дано обстоятелствата бъдат с него. Желая му всичко най-добро", заяви Иниеста.