Шави ще дебютира в Шампионската лига като треньор на Барселона без право на грешка. Той залага на оптимизъм и уверява, че тимът е готов за мача с Бенфика - "ако победим, ще бъдем на осминафиналите. Така го виждам, като златна възможност”.

Треньорът повтори задоволството си след победата срещу Еспаньол: „ Повече от доволен съм от мача в събота". Той призна, че срещу Бенфика „ще бъде различно, те имат много добър физически отбор и темпото ще бъде много високо”.

Той се опита да се измъкне от бомбастични фрази, като например да каже, че Барса превъзхожда Бенфика: „Да говориш е много лесно, трябва да го покажеш на терена. Сега можем да говорим за последния мач: бяхме по-добри срещу Еспаньол и заслужавахме да го спечелим. Футболът се показва на терена. Знаем, че с Бенфика загубихме с 0:3, така че няма да е лесно.”

„Щастлив съм, че съм тук, в най-добрия клуб в света. Можем да се конкурираме с всеки, но това трябва да се докаже. Ние сме Барса и трябва да се стремим към съвършенство. Приемам го добре.... Засега", каза той с полуусмивка, цитиран от "Труд".

По повод на Бенфика Шави добави: „Това е страхотен отбор, изпитвам много възхищение и уважение към Хорхе Хесус. Ще бъде трудно, но ние ще планираме мача, за да го спечелим.”

Снимка: БГНЕС