Барселона ще се раздели най-малко с трима свои футболисти до лятото на 2022 г. Усман Дембеле приключва договора си с клуба на 30 юни и ако не го поднови при условието колкото повече играе, толкова повече да печели, вероятно ще предпочете офертите от Висшата лига.

"Мундо Депортиво" съобщи, че Манчестър Юнайтед изкушава Усман с висок трансферен бонус при пристигане като свободен агент. Нюкасъл също се опитва да го съблазни.Последният клуб, който се обърна към Дембеле, е Тотнъм. Спортният директор на англичаните, италианецът Фабио Паратичи, вече го е офертирал, когато бе част от щаба на Ювентус, а иска иска да предложи на Антонио Конте качествени играчи на нулева цена.

Сега Конте избра за Тотнъм схемата 3-4-3, при което дясното крило на атаката обикновено е заето от Лукас Моура, а отзад е бившият играч на Барса Емерсън Роял, преотстъпен миналото лято в лондонския клуб.

Друг футболист, с който Барса искаше да се раздели още преди 2 сезона, е Самюел Умтити. Сериозната контузия на Симон Кяер, която принуди датския национал да се подложи на операция на лявото си коляно и да отсъства за шест месеца, принуждава Милан да му търси заместник още по време на зимния трансферен прозорец. 

Според журналиста от Sky Sports Руди Галети, Милан има опция - 28-годишния защитник на Барселона Умтити, като се има предвид, че Барса би бил готов да го пусне под наем. Спортният мениджмънт на „росонерите“ може да реши да увеличи инвестициите си с по-млад профил на играч като Беноа Бадиашиле от Монако или Мексенс Лакроа, 21-годишен централен защитник от Волфсбург. И двамата имат пазарна стойност от 30 милиона евро, така че ще е необходимо да се види дали Милан е в състояние да направи финансовите усилия да плати за тях точно сега.

Бъдещето на Филипе Коутиньо също е неясно, предава "Труд". Според британския вестник The Sun Нюкасъл, наскоро придобит от саудитското кралско семейство в замяна на 300 милиона евро, желае да подпише с бразилеца през идния януари. Операцията, според същия вестник, ще предполага назначение до 30 юни с клауза за задължителна покупка през следващото лято, която се оценява на около 40 милиона евро. 

Същият вестник преди дни предположи, че Манчестър Юнайтед е предложил бартер на Барса - Коутиньо за Кавани, който приключва договора си на 30 юни, или Антони Марсиал за Коутиньо.

Снимка: БГНЕС