Отборът на Барселона (7 точки) ще търси задължителна победа при гостуването си на Байерн Мюнхен (15) в последен мач от група Е на Шампионската лига в сряда. Каталунците ще си осигурят класиране за осминафиналите на турнира при успех на "Алианц Арена", но ако не успеят да спечелят, ще зависят и от резултата на Бенфика (5) срещу Динамо Киев (1) в Лисабон. Ако Бенфика спечели, а Барселона не стигне до трите точки, то португалците продължават напред, а Барса ще играе в Лига Европа. Байерн вече е сигурен за първото място в групата.

В група F Манчестър Юнайтед (10) са сигурни за първото място, а Аталанта (6) и Виляреал (7) ще си оспорват втората позиция в директен дуел в Бергамо. Йънг Бойс (4) има шанс за третото място при победа на "Олд Трафорд" и загуба на Аталанта от Виляреал.

В група G и четирите отбора имат шанс да се класират напред, като все още нито един не е сигурен за осминафиналите. Лил (8) гостува на Волфсбург (5) и ще се класира, ако не загуби, докато "вълците" ще си осигурят излизане от групата с победа у дома. В другия мач Ред Бул Залцбург (7) посреща Севиля (6), като австрийците се нуждаят от равенство, а испанците от победа.

В група Н Челси (12) и Ювентус (12) вече си осигуриха място на осминафиналите, като трябва да определят кой ще заема първото място. "Сините" ще бъдат първи, ако победят Зенит (4) като гост, докато Ювентус посреща Малмьо (1), но ще зависи от резултата в другия мач. Руският тим е сигурен за третата позиция, а Малмьо ще завърши на последното място.

Програма на Шампионската лига за сряда:

Група Н, 19:45 българско време

Ювентус - Малмьо

Зенит - Челси

Група Е, 22:00

Байерн - Барселона

Бенфика - Динамо Киев

Група F, 22:00

Аталанта - Виляреал

Манчестър Юнайтед - Йънг Бойс

Група G, 22:00

Залцбург - Севиля

Волфсбург - Лил.