Нападателят на Барселона и Аржентина Серхио Агуеро обяви прекратяването на професионалната си кариера на емоционална пресконференция, малко повече от месец, след като 33-годишният футболист бе диагностициран със сърдечен проблем.

„Реших да спра да играя професионален футбол. Това е много труден момент, но съм щастлив от решението си. Здравето ми е на първо място“, каза Агуеро, който се наслади на десет много успешни години в Манчестър Сити, преди да напусне „гражданите“ в края на миналия сезон.

"Медицинският щаб направи всичко възможно, но ми каза, че най-правилното решение е да спра да играя. Преди 10 дена взех това решение! Много съм горд от кариерата ми. Винаги съм мечтал за професионална кариера от първия път, в който докоснах топка на пет години."

"Искам да благодаря на Атлетико Мадрид, който ми даде шанс, когато бях на 18 и Манчестър Сити, всички знаят какво мисля и чувствам за Сити и колко добре се отнесоха те с мен. Напускам с високо вдигната глава. Не знам какво ме чака в следващата част от живота ми. Но знам, че имам хора, които ме обичат. Винаги ще помня невероятните неща", допълни звездата.

Кун благодари на всички свои бивши съотборници, треньори и ръководители и каза, че винаги ще помни невероятните моменти, които е преживял на футболните терени. Последваха нови бурни аплодисменти. След това бе прожектирано видео с паметни моменти на голаджията с екипите на Атлетико Мадрид, Манчестър Сити и Аржентина.

Легендата на Манчестър Сити премина в Каталуния миналото лято, играейки само пет мача за новия си клуб преди да се появи проблемът със сърдечния му ритъм. Агуеро ще остане в историята като една от легендите на футбола. Аржентинецът бе един от най-големите реализатори на нашето поколение, финиширайки кариерата си с 427 гола в 786 мача. Освен многото индивидуални рекорди и постижения, той спечели и много трофеи. Във визитката му попадат пет титли на Висшата лига, два пъти ФА Къп и шест Купи на Лигата със Сити, докато с Аржентина той завоюва олимпийско злато през 2008, преди да грабне и Копа Америка това лято.