Аржентинската звезда Лионел Меси напусна Барселона след 21 години и се присъедини към ПСЖ. Нападателят дебютира за каталунския град на 17 години през 2004 година и е имал възможност да играе със страхотни играчи още в периода, в който не бе толкова голяма звезда.

Три години след дебюта на Меси в Барса пристига легендарния френски нападател Тиери Анри, за когото Меси казва, че не е могъл да го погледне в очите.

Уважавах всички велики играчи и шампиони, когато бях в Барселона. Роналдиньо, Ето`о, Пуйол, Шави и Иниеста. Имаше обаче един играч, от когото треперих и това е Тиери Анри. Знаех всичко за него. Какво правеше в Англия и изведнъж той бе заедно с мен в отбора.

Изпитвах голямо възхищения от него тогава, чувствам го и сега. Когато той дойде в съблекалнята на Барселона в първия ден не смеех да го погледна в очите. Бях очарован от начина му на игра и лекотата, с която действаше. Той имаше качествата да прави сложните неща прости“, казва Меси, цитиран от "Тема спорт".

Меси и Анри изиграха общо 89 мача заедно и заедно изработиха 17 гола за Барселона. Французинът напусна Барселона през 2010 година и замина за Ню Йорк и приключи кариерата си в САЩ през 2015 година.