Шави Ернандес заяви, че младият му тим на Барселона може да си тръгне с „високо вдигнати глави“ независимо от загубата от Реал Мадрид в полуфинала на Суперкупата на Испания в сряда.

Барса отстъпи на Реал с 2:3 след продължения в Саудитска Арабия, като вече има пет поредни поражения от Кралския клуб в Ел Класико. Но съставът на Шави, който е на 17 точки зад лидера в Ла Лига, се представиха на ниво и показаха, че има надежда за клуба в бъдеще.

„Беше ясно, че това бе ден, в който показахме кураж и поехме отговорност, когато владеехме топката. Беше ден, в който можем да си тръгнем с високи вдигнати глави независимо от загубата. Бяхме по-добри от Реал в много моменти“, започна легендата на каталунците.

Винисиус Жуниор и Карим Бензема на два пъти даваха аванс на „белия балет“, но и двата пъти Барса съумяваше да се завърне в срещата, като Люк де Йонг изравни преди почивката, а след това Ансу Фати прати мача в продължения. Федерико Валверде реализира победния гол за Кралския клуб, който ще играе във финала в неделя, където негов съперник ще бъде един измежду Атлетик Билбао и Атлетико Мадрид, които се изправят един срещу друг във втория полуфинал в четвъртък. Има две различни чувства. Много лошо от загубата, но от друга страна сме много горди от представянето си. Нуждаем се от малко повече търпение“, добави още Шави./БГНЕС