Барселона и треньорът Шави Ернандес са обсебени от желанието да привлекат топ нападател, който да води атаката на тима в новия спортен проект на клуба. Главната цел на „каталунците“ е да доведат на „Камп Ноу“ звездата на Борусия Дортмунд Ерлинг Холанд.

Привличането на норвежеца няма да е никак лесна задача, защото по петите на Холанд са още куп грандове, сред които и Реал Мадрид. Освен това са налице и финансови проблеми за финализирането на цялата операция, която ще включва плащане на освобождаващата му клауза, комисионните за агента му Мино Райола и за бащата на нападателя, както и заплатата на самия футболист.

Поради тази причина от Барса проучват и други възможности като алтернатива на Холанд при неуспех с негов трансфер.

Двете най-сериозни други опции са перлата на Фиорентина Душан Влахович и звездата на Реал Сосиедад Александър Исак, съобщава испанското издание „Sport“.

Сърбинът е типичен таран, но съществуват и съмнения дали би се справил успешно в Испания или Англия. Цената на Влахович ще е над 60 млн. евро.

Другият топ желан нападател, който може да се превърне и в основна алтернатива на Холанд, е шведският стрелец Александър Исак. 22-годишният голаджия е желан и от тимове от Висшата лига, сред които е Арсенал, но се сочи, че той би предпочел да остане в Ла Лига и да се премести на „Камп Ноу“.

Основната пречка за привличане на Исак от Барса обаче може да се окаже високата му цена. След като поднови договора си с тима от Сан Себастиан, откупуващата клауза на шведа набъбна до 90 млн. евро.

Най-късно до април на „Камп Ноу“ очакват да се изясни дали Холанд ще им се изплъзне.

Към момента Барса иска да привлече Алваро Мората, но на Шави му е пределно ясно, че на отбора е нужна голова машина, която да бележи поне по 20 гола на сезон.

Затова в списъка са Холанд, Влахович и Исак.