До няколко седмици ще стане ясно дали голмайсторът на Борусия Дортмунд Ерлинг Холанд ще продължи кариерата си в немския тим или ще премине в друг отбор през лятото. Това разкри изпълнителният директор на Борусия Ханс-Йоаким Вацке.

21-годишният Холанд се представя изключително след преминаването си в Дортмунд от Залцбург през януари 2020 година, като до момента има 76 гола в 75 мача във всички турнири, включително и 20 попадения в 14 двубоя в Шампионската лига.

Норвежкият национал има договор с Борусия до лятото на 2024 година, но според медиите след края на настоящия сезон в контракта му ще бъде активирана клауза за откупуване на стойност около 80 милиона евро, което поражда много информации, че той ще смени клубната си принадлежност през лятото.

"В следващите няколко седмици ще говорим. Ще направим така, че да не чакаме до март или април, за да знаем решението му", заяви Вацке.

Наскоро агентът на Холанд Мино Райола заяви, че нападателят "е готов за следващата стъпка", като избори четири възможни дестинации за своя клиент - Реал Мадрид, Барселона, Байерн Мюнхен и Манчестър Сити, БГНЕС.