Новият треньор Шави продължава да избистря състава, но най-големият му проблем се оказва атакуващата линия, пише вестник "Марка".

Младият специалист е залагал на 12 различни "тройки" офанзивни футболисти в досегашните си 13 мача начело на отбора, отбелязва мадридското издание. Разбира се, причините за това са предимно контузиите на офанзивните футболисти на "блаугранас", бюрократични причини и слаба форма.

Новият нападател Феран Торес загатна с шеметния си гол срещу Атлетик Билбао, че ще вдигне нивото на атаката, но само той не изглежда достатъчен. Лъчът надежда се казваше Ансу Фати, но той се контузи отново в същия двубоя и сега е аут за нови два месеца.

Острият и непредвидим Осман Дембеле пък отказа да преподпише и беше "замразен" и в момента клубът спешно му търси нов отбор.

Единственият сигурен за атаката на Барса при днешното гостуване на Алавес изглежда Феран Торес. На линия са Мартин Брайтуайт и Люк де Йонг, но едва ли Шави ще ги пусне едновременно на терена с оглед сходните им качества и функции, които изпълняват.