Треньорът на Барселона Шави писа шестица на публиката на стадион "Ноу Камп" след важната победа с 4:2 над шампиона Атлетико Мадрид вчера. 

"Феновете бяха 10 от 10 през цялото време. Но бих искал от тях да подкрепят Осман Дембеле, нека спрат да го освиркват. Беше техническо решение той да не играе. Идеята беше да играе, но след червения картон плановете ни се промениха", коментира бившият халф.

"Адама Траоре е наистина зрял футболист. Знае кога да изчака и кога да дриблира. Избира точния момент. Физически е животно, звяр. Той е истинско крило ще ни помогне. Чудесно попълнение, което направи страхотен дебют. Адама ще прави разликата. Той е силен, страхотен дрибльор и също така помага в отбрана."

Шави коментира и изказването на колегата си Диего Симеоне, който отказа да признае превъзходството на "блаугранас" вчера.

"Той търси нещо различно, нещо противоположно на това, което ние искаме. Той разбира футбола по различен начин. Но това е различен начин, по който гледаш на играта. Не е някаква битка или война. Той е щастлив без топката, докато аз се изпотявам, когато не е в наше владеене. Но Атлетико е страхотен съперник, действащият шампион. Симеоне е голям треньор и аз изпитвам огромен респект към него. Но имаме различия на терена", добави Шави.