Изглежда, че Барселона е отправил взора си към Бундеслигата и има намерение да пазарува оттам през летния трансферен прозорец. Освен Ерлинг Холанд, който е голямата цел на каталунците, в полезернието на ръководството на „Камп Ноу“ е и суперталанта на Байер Леверкузен Флориан Вирц.

Само на 18 години, Вирц вече е национал за Германия и прави повече от забележителен сезон с екипа на Леверкузен, който вече потрива ръце за евентуална продажба на талантливия си играч.

По информация на италианския журналист и специалист по трансферни сделки Фабрицио Романо, цитиран от "Тема спорт", Вирц ще бъде в списъка с цели на Барса за лятото. За подписа на играча обаче има сериозна конкуренция, тъй като Реал Мадрид и Байерн Мюнхен също ще се опитат да го привлекат в редиците си.

В последните месеци цената на офанзивния халф се покачва главоломно, като „аспирините“ искат да го задържат още един сезон и това допълнително ще затрудни потенциалните купувачи. До момента през сезона Вирц има 30 мача във всички турнири, като е вкарал 10 гола и има 14 асистенции.

Снимка: БГНЕС