Германският РБ Лайпциг обмисля да продаде привлечения през лятото Илайш Мориба, който пристигна от Барселона. 19-годишният полузащитник подписа с клуба от Бундеслигата за 16 милиона евро.

Според вестник „Билд“, ръководството на РБ Лайпциг вече съжалява за трансфера на полузащитника, тъй като смята, че не отговаря на високите изисквания в германския елит, пише БТА.

Илиайш Мориба записа само шест мача във всички турнири с отбора си през настоящия сезон. Той бе изпратен под наем във Валенсия през януари, където участва в девет срещи.

В клуба са останали шокирани от поведението на Мориба и по-специално негови претенции към физиотерапевтите, като се очаква да направят всичко възможно да намерят купувач за родения в Гвинея футболист.

Тимът на РБ Лайпциг заема четвърто място във временното класиране в Бундеслигата с 45 точки, колкото има и петият Фрайбург.

Валенсия, чийто екип Илайш Мориба носи в момента, заема деветата позиция в подреждането в испанската Ла Лига с 40 точки, на една зад осмия Атлетик Билбао.