В Барселона отчетоха 3 млн. евро приходи от билети на мача с Айнтрахт от 1/4-финалите в Лига Европа. Печалбата обаче натъжи каталунците. Причината е, че близо 30 000 от феновете на "Ноу Камп" бяха германци. Заради това и част от привържениците на Барса напуснаха трибуните в знак на протест.

„Направихме около три милиона евро от продажбата на билети за мача. Три милиона, които обаче ни карат да се чувстваме наистина зле. Голямата  отговорност за случилото се носи клубът. Затова ще вземем всички мерки това да не повтори никога повече. В момента не знаем как феновете на Айнтрахт са се сдобили с билетите, но скоро ще разберем и ще можем да го обясним“, каза вицепрезидентът на Барселона Елена Форт.

Вече стана ясно, че на "Ноу Камп" са взели решение да продават поименни билети за мачовете в Европа след инвазията на феновете на Айнтрахт. Президента на Барселона Жоан Лапорта обясни как хиляди привърженици на германския отбор са се озовали на стадиона.

„В продажба бяха пуснати 34 440 билета. Имаше ограничения, не можеха да се купят с немска банкова карта или с немски IP. Но има доказателства, че хора от Испания, които купиха билетите, след това ги препродадоха на германските фенове“, обясни Лапорта.