Треньорът на Барселона Шави Ернандес обяви, че срещу Реал Сосиедад мачът отново ще бъде за "шест точки". Това е друг от седемте финала, които остават за тима му и които не трябва да губят, както направиха срещу Кадис. "Когато подписаха с мен, трябваше да участвам в рекламата на Шампионска лига, пък после - каквото дойде. Е, нищо не дойде, но това е реалността", каза цитираният от "Труд" Шави на днешната пресконференция. 

Реалност, която преминава през "подобрение на отбора, но сега", особено след като отпадна в Лига Европа и се препъна у дома срещу Кадис. Той увери, че в разговора с отбора в съблекалнята не е имало гняв, а отрезвяващо споделяне на истината лице в лице. "Гняв, не, но да казваш нещата такива, каквито са, да. И ако трябва да покажеш видео и да покажеш как не се състезаваш и Кадис се състезава по-добре от теб, това е доказателство. Трябва да имате повече вяра и повече желание, за да се изправите пред целта. Трябваше да спечелят и това беше грешка от наша страна", каза Шави. 

Той обяви защо не е играл Дани Алвеш: "Дани не игра срещу Кадис, защото си изкълчи глезена срещу Леванте и ден преди мача напусна тренировката с дискомфорт. Помолих го да бъде в списъка, в случай че имаме нужда от него" .

Шави обича да "побеждава": "Трябва да продължим и да вярваме. Победихме големите. Атлетико, Реал Мадрид, Севиля, така че трябва да продължим, аз съм много упорит. Все още съм положително настроен и трябва да продължим."

Реалността е, че „ние не се състезаваме за никаква титла. Трябва да сме по-смирени от всякога и да мислим, че целта е второто място", каза още Шави.

В същото време президентът Жоан Лапорта обяви: "Продължаваме да вярваме, всичко е възможно до края на Ла Лига".