Скандалът с аудио записите на разговорите между президента на Испанската федерация по футбол Луис Рубиалес и футболиста на Барселона Жерард Пике продължава да набира скорост.

Сайтът "Ел Конфиденсиал" пусна трета серия на разговорите между двамата, в които испанският национален защитник иска от Рубиалес по-лека група за отбора му в трета дивизия.

Това става през 2019 година, когато от трета испанска дивизия е изгонен клубът на Реус за три години за неизплатени заплати. Неговото място заема ФК Андора, който е собственост на компанията "Космос" на Жерард Пике. В тази дивизия отборите са разделени на регионален принцип и ФК Андора се пада в поток с вторите отбори на Барселона и Еспаньол - нещо, което не е по вкуса на Пике. "Ако може да избегнете да бъдем в тази група, още по-добре", се чува гласът на Пике в телефонен разговор, пише БТА.

"Каталуния е най-лошият регион за нас и след като дори не се намираме в Испания, предполагам, че имаш властта да ни сложиш навсякъде другаде. Но групата с отборите на Ла Риоха, Навара и Арагон ще бъде най-добрата за нас", настоява Жерард Пике.