Вратарят на германския Айнтрахт Франкфурт Кевин Трап заяви, че отстраняването на испанския Барселона на четвъртфиналите на турнира Лига Европа е било повратен момент за клуба. В четвъртък вечер тимът на Айнтрахт гостува на английския Уест Хям в първа среща от полуфиналите, а реваншът е на 5 май във Франкфурт.

„Работихме много здраво за моменти като този срещу Барселона. За нас мачът беше специален, защото Барселона е едно от най-големите имена в световния футбол. Ние обаче ги елиминирахме в два мача и не допуснахме загуба срещу тях. Беше много тежко, но определено моментът е ключов за нас. Те бяха фаворити, а ние показахме, че срещу нас не се играе лесно“, коментира Кевин Трап, цитиран от БТА.

„Наясно сме, че мачовете с Уест Хям ще са напълно различни. Атмосферата около тима обаче е чудесна и всички са концентрирани. Точно това е необходимо преди срещи като тази, която ни предстои“, добави 31-годишният вратар.

Германците достигнаха до топ 4 през 2019 година, но отстъпиха пред Челси. Тимът обаче не е достатъчно убедителен във вътрешното първенство и към момента заема девето място след 31 мача в Бундеслигата.

„През втората част от сезона, спечелихме само три двубоя, доста под очакванията. Но положението е такова, каквото е. В същото време ще играем полуфинал в Лига Европа. Това е голямата ни цел“, призна Трап.

„Искаме да стигнем до финала. Уест Хям има подобен стил на игра, много агресивен и физически. Трябва да се борим за всяка топка, да бъдем дисциплинирани и концентрирани в предстоящите две срещи“, каза още Кевин Трап.