Треньорът на Барселона Шави Ернандес настоя, че нидерландецът Френки де Йонг продължава да бъда част от плановете му. 24-годишният полузащитник е редовен титуляр под ръководството на Шави, но записа пълни 90 минути само два пъти в последните 10 мача на Барселона.

Недоволството на Де Йонг от смяната му в срещата с Райо Валекано през миналата седмица бе видимо за публиката и постави под въпрос бъдещата кариера на футболиста на „Камп Ноу“.

Шави коментира, че Де Йонг трябва да покаже повече постоянство, но го определи като „бъдещето“ на Барселона.

„Френки трябва да е играч, който прави разликата на терена и той го показва. В света няма много футболисти с качества като неговите. Той е настоящето и бъдещето на Барселона. Френки е много важен играч за мен“, коментира наставникът на каталунския гранд.

„Той е способен, силен и създава проблеми за противника. Изигра някои отлични мачове, но трябва да е постоянен. Говорихме очи в очи през седмицата и мисля, че всичко мина добре. Очевидно да бъде сменян по време на мачовете е дразнещо за него, но аз трябва да се грижа за отбора“, каза още Шави Ернандес.

Френки де Йонг е сред футболистите, които могат да попаднат в трансферния списък на на Манчестър Юнайтед под ръководство на новия мениджър Ерик тен Хаг, пише английския Daily Mail. Тен Хаг ще поеме „червените дяволи“ през лятото и вече се готви за активна трансферна политика.

Финансовото състояние на Барселона пък остава нестабилно, но настоящият договор на Де Йонг е до 2026 година. Тимът посреща Майорка тази вечер в среща от 34-ия кръг на Ла Лига. Барселона заема трета позиция във временното класиране с 63 точки, а Майорка е 16-и с 32 в актива си.