Треньорът на Барселона Шави Ернандес обяви, че големият талант на тима Ансу Фати ще се завърне в игра за утрешното домакинство срещу Майорка. 19-годишният нападател не е бил на терена в официален мач от 20 януари, когато получи контузия при загубата от Атлетик Билбао за Купата на Краля.

„Утре ще играе поне няколко минути. Той е щастлив, изглежда усмихнат. Жалко е, че не успях да го използвам тези месеци. Той е специален играч", заяви специалистът по адрес на Фати.

"Време е да направим крачка напред. Трябва да направим повече екип отвсякога и да разкрием своята личност. Не е заради лошо отношение. Това е заради ситуации, които ни натежават. Вкарват ни рано, не сме ефективни... Трябва да се подобрим. Време е да го направим и да разкрием личността си. Имам печеливш отбор и това е реалността.

Пропуснахме две златни възможности. Нуждаем се от победа, за да добавим нови точки и да възстановим позитивизма. Трябва да положим усилия. Нашата реалност е, че всеки мач е финал.

Френки де Йонг трябва да вкарва във всеки мач. Имахме много добър разговор лице в лице. Очевидно е, че тази промяна го разочарова, но трябва да внимава за отбора. Той изигра отлични мачове, но трябва да бъде постоянен. Той е тук, за да направи разлика. Много важен играч за настоящето и за бъдещето.

Педри тренира отделно. Пике има проблем със сухожилията. Ще видим утре, днес беше по-зле. Нико си счупи пръста при сблъсък с Ансу. Жалко, защото нямаме много халфове, но това е футболът. Ако Реал стане шампион днес, ще го поздравим. Те бяха по-добри, защото това е дълго състезание и обикновено този, който го заслужава, печели", добави Шави.