Треньорът на Байерн Мюнхен Юлиан Нагелсман избухна срещу Барселона след трансфера на Роберт Левандовски. Каталунците имат над милиард дългове, но правят сериозна селекция това лято, като дадоха и 50 милиона евро за 33-годишния полски нападател.

Освен него, на "Камп Ноу" пристигнаха още Рафиня от Лийдс за малко под 60 млн. евро, както Франк Кесие и Андреас Кристенсен като свободни агенти.

Очакват се още трансферите на Сесар Аспиликуета и Маркос Алонсо от Челси, които ще струват между 10 и 20 млн. евро, а Шави има сериозен интерес и към Жул Кунде от Севиля, чиято цена е поне 60 млн. евро.

"Това е единственият клуб в света, който няма пари, но купува всеки футболист, който си поиска - каза цитираният от webcafe.bg Нагелсман за Барса, отговаряйки на въпрос за трансфера на Левандовски. - Не знам как го правят. Малко е странно, даже налудничаво."

Освен всички новопривлечени, Барселона успя да задържи Осман Дембеле, като, най-вероятно, това ще бъде съдбата и на Френки де Йонг въпреки сериозния интерес от страна на Манчестър Юнайтед.