Барселона тресна с 1:0 срещу Реал Мадрид в контрола от предсезонната им подготовка, проведена в Лас Вегас. Приятелското „Ел Класико“ е част от Soccer Champions Tour 2022. В герой за „каталунците“ се превърна новото попълнение Рафиня, който донесе победата със страхотен гол в 27-ата минута.

Така Барса спечели 34-ата контрола между двата колоса на световния футбол. Каталунците регистрираха победа №20 в тях, равенствата са 10, а Реал е само с 4 успеха.

Именно Ел Класико, макар и в контрола се превърна в неофициалния дебют на Роберт Левандовски за Барселона. От състава на Краля на Европа липсваше Карим Бензема. За „лос бланкос“ не игра и Дани Карвахал.

Хората на Шави влязоха по-добре в срещата. Още преди да е изтекла първата минута точно Левандовски пробва удар, но Куртоа спаси. Барса владееше инициативата на терена в през първия четвърт час от сблъсъка.

В 18-ата минута Реал стигна до отлична възможност за изравняване. Валверде обаче нацели гредата. Барса отговори с пропуск на Фати от десетина метра.

Каталунците матираха мадридчани в 27-ата минута, когато новото попълнение Рафиня откри резултата. Милитао сбърка, след което топката попадна у сънародника му. Рафиня стреля от около 25 м и матира  Куртоа за 1:0.

Малко след това Алаба блокира удар на Левандовски и не позволи резултатът да бъде удвоен.

След почивката двамата треньори извършиха куп смени. Барса обаче продължи да е по-активният тим на терена. Първото по-сериозно положение се откри пред Обамеянг, който не успя да порази целта.

Реал отговори с неточен шут на Асенсио. В 73-ата минута Куртоа профука шанс за втори гол заради отлична намеса на Куртоа. Десетина минути по-късно отново белгийският страж отчая бившата звезда на Милан.

Малко след това Куртоа се намеси и след изстрел на Дембеле, а в последната минута той отчая и Дест, непозволявайки Барса да спечели по-убедително.

Реал Мадрид - Барселона 0:1

Голмайстори: 0:1 Рафиня (27)

Реал Мадрид: Куртоа, Милитао, Алаба, Рюдигер, Азар, Валверде, Васкес, Чуамени, Винисиус Жуниор, Родриго, Камавинга.

Барселона: Тер Стеген, Араухо, Бускетс, Педри, Фати, Кристенсен, Алба, Рафиня, Ерик, Гави, Левандовски.