Старши треньорът на Барселона Шави Ернандес e поискал от президента на клуба Жоан Лапорта да проучи вариант за завръщане в състава на аржентинския футболист Лионел Меси, който в момента играе за френския шампион Пари Сен Жермен, съобщава испанският сайт sport.es.

Шави е помолил Лапорта да обмисли завръщането на Меси в Барселона през летния трансферен прозорец преди сезон 2023/2024. Според изданието, цитирано от БТА, Шави е уверен, че завръщането на Меси ще помогне на Барселона да преодолее кризата и да подобри резултатите си.

35-годишният Меси играеше за Барселона от 2004 година. С клуба аржентинецът спечели десет пъти титлата в испанското първенство, осем пъти Суперкупата на Испания и седем пъти спечели Купата на Испания. Освен това нападателят има четири успеха в Шампионската лига, три в Суперкупата на УЕФА и три на Световното клубно първенство. През август 2021 година Меси премина в Пари Сен Жермен, тъй като Барселона не успя да подпише нов договор с него поради финансовите правила в първенството на Испания. През миналия сезон Меси изигра 34 мача за ПСЖ във всички турнири и записа 11 гола и 15 асистенции.

През миналия сезон Барселона завърши на второ място в първенството на Испания. В Шампионската лига тимът отпадна в груповата фаза и за първи път от 2003/2004 игра във втория по сила европейски международен турнир – Лига Европа, където на четвъртфиналите загуби от бъдещия шампион Айнтрахт Франкфурт (1:1, 2:3).

Снимка: БГНЕС