Президентът на Барселона, ​​Жоан Лапорта, беше изненадан, когато го попитаха за Лионел Меси: той призна, че се чувства "задължен" на аржентинската звезда, който отиде в Пари Сен Жермен през 2021 г. Лапорта си пожела последната глава в кариерата на Меси да бъде написана в каталунския клуб.

Пред ESPN, запитан дали има „морален дълг“ пред Меси, той каза: „Да. Като президент на Барса, мисля, че направих това, което трябваше да направя. Но също и като президент на Барса и на лично ниво, мисля, че съм задължен на Лео".

Часове след като Жоан Лапорта говори за възможността Меси да се върне в Барселона, вестник Sport пише, че треньорът Шави е помолил президента за връщането на аржентинската звезда, след като изтече договорът му с ПСЖ. Според публикацията на Sport, Шави "е убеден, че завръщането му може да допринесе много за каталунския тим както във финансов, така и в спортен аспект.

ПСЖ ще се опита да преоткрие себе си този сезон, воден от Кристоф Галтие, новият треньор, който замени Маурисио Почетино, пише "Труд". Междувременно ръководството определи позицията си и за бъдещето на Лионел Меси: искат да го задържат за още един сезон.

Както съобщи вестник Marca преди няколко дни, директорите на Пари Сен Жермен възнамеряват да предложат на аржентинеца удължаване на договора му, който изтича през юни 2023 г., но все още не са представили официално предложение.

Звездата от Росарио, който беше освиркван от феновете на ПСЖ, е решен да промени имиджа си този сезон. „Мисля да успея да обърна ситуацията, да не оставам с чувството, че съм сменил клуба и че не ми върви. Знам, че тази година ще е различно, вече съм подготвен за всичко, познавам клуба, познавам града, чувствам се малко по-комфортно в съблекалнята, със съотборниците си и знам, че ще бъде различно", каза той. Ръководството вече успя да задържи и Килиан Мбапе.