Президентът на Барселона Жоан Лапорта коментира думите на бившия защитник на Манчестър Юнайтед Гари Невил за ситуацията с полузащитника Френки де Йонг, който беше помолен от каталунския клуб да намали заплатата си с 50 процента.

"Де Йонг трябва да обмисли правни действия срещу Барселона и всички играчи трябва да застанат на негова страна! - написа Невил в Twitter преди няколко дни. - Клуб, който харчи цяло състояние за нови играчи, без да плаща на тези, които имат договори, това е неморално и е нарушение. ФИФАПро трябва да се противопостави на този тормоз и да го спре."

"Уважавам мнението на Невил, той беше много добър играч - каза цитираният от webcafe.bg Лапорта от своя страна, цитиран от CBS Sports. - Но според мен Гари греши, защото, смело го твърдя, че ние уважаваме всички наши играчи. Ако инвестираме в нови футболисти, го правим само за да направим клуба по-конкурентоспособен. Това е нещо като порочен кръг: като се инвестирате в нови играчи, се привличат повече фенове, което от своя страна подобрява финансите."

25-годишният нидерландец отбеляза четири гола и направи пет асистенции в 46 мача за каталунците във всички турнири през миналия сезон. Договорът му с клуба е до 30 юни 2026 г., а Де Йонг е силно желан от Манчестър Юнайтед.