Високата заплата на защитника Жерард Пике пречи на Барселона да картотекира новите си играчи, според „Diari ARA“. Каталунският клуб трябва да плати 52 милиона евро на 35-годишния испанец през сезон 2022/23.

Тази сума включва заплата преди облагане с данъци, разсрочени плащания поради пандемията от коронавирус, както и част от възнаграждението, което защитникът се съгласи да получи по-късно, за да помогне за картотеките през лятото на 2021 г. Тогава Пике се съгласи на отсрочка за над 70 процента от дължимите му плащания.

Тази седмица е била проведена среща между президента на Барселона Жоан Лапорта и спортното ръководство със защитника и неговия представител Артуро Каналес. На Пике е било дадено да разбере, че сумата от 52 милиона евро не е постижима за текущата заплата и следователно договореностите за плащане трябва да бъдат променени, пише БТА.

В същото време Пике много иска да остане в Барселона, въпреки голямата конкуренция в отбора за място в центъра на защитата. Затова ръководството на каталунския клуб призова бранителят да се съгласи на намаление на заплатата.

Пике изигра 39 мача за Барселона във всички турнири през миналия сезон и вкара три гола. Договорът на защитника с каталунския клуб е до 30 юни 2024 година.