Барселона се опитва да накара трима свои футболисти да върнат на клуба част от парите си от заплати. Това може да се случи, ако съдът признае преподписаните им договори за незаконни.

Става въпрос за Марк-Андре тер Стеген, Френки де Йонг и Клеман Ленгле, които подписаха нови договори през октомври 2020 г. още при предишното ръководство на каталунците.

Сегашното ръководство с президента Жоан Лапорта начело счита, че сделките са направени в нарушение на закона. Ако съдът ги признае за незаконни, играчите ще трябва да се върнат към заплатите от предишните си договори и да върнат разликата, получила се след преподписването.

От тримата Де Йонг е сред тези, които Барса опитва да продаде, за да пооправи финансовия си баланс и да може да картотекира новите си попълнения. Нидерландецът обаче води спор с клуба за неизплатени възнаграждения и засега не иска да осъществява трансфер.

Клеман Ленгле беше преотстъпен на Тотнъм, но остава собственост на "блаугранас" и Барса плаща 50% от заплатата му. Тер Щеген пък продължава да бъде на "Камп Ноу" и е твърд титуляр на вратата.

Междувременно Барселона активира и четвъртия финансов лост, който трябва да помогне на клуба да влезе във финансовите рамки на Ла Лига и да картотекира новопривлечените играчи.

Каталунците продадоха 24,5% от Barca Studios на фонда GDA Luma за 100 милиона евро, но и това няма да е достатъчно - все още не достигат 30-40 млн. приходи, за да се осъществи регистрирането на новите, пише webcafe.bg.

Дотук това лято бяха привлечени Роберт Левандовски, Рафиня, Жул Кунде, Андреас Кристенсен и Франк Кесие, но те все още очакват да бъдат регистрирани.

Проблем ще е и картотекирането на Сержи Роберто и Осман Дембеле, които подписаха нови договори, тъй като предишните им изтекоха на 30 юни.