Барселона направи впечатляващо трансферно лято, което шокира мнозина, след като шефовете на клуба от месеци обясняват за изключително тежкото наследство оставено им от Хосеп Мария Бартомеу и дълговете на клуба, които, според различни информации, наближават около 1 милиард и 400 милиона евро. Въпреки това каталунците похарчиха вече над 150 милиона евро за нови попълнения.

На дневен ред изплува нов проблема с регистрацията на новите футболисти. От “Камп Ноу” продадоха 25% от телевизионните права за следващите години на “Сикс Стрийт”. Големият проблем обаче с тази сделка дойде от драстичното разминаване в сумите по нея.

Американската компания отчете разход в размер на 517 милиона евро, а каталунците печалба от 667 милиона евро, припомня Фокус.

Разследване на радио “Кадена Коуп” информира, че сериозната разлика от 150 милиона ще доведе до правни последици, като каталунците ще дължат още 37 милиоа евро данък върху операцията. 

Сега в Барселона не могат да регистрират новите си футболисти и търст други начини за решаване на проблема. До началото на сезона в Ла Лига остава по-малко от седмица.