Барселона се разправи със Севиля с лекота, разбивайки съперника си с 3:0 на „Рамон Санчес Писхуан“ в сблъсък от 4-ия кръг на Ла Лига. С този категоричен успех момчетата на Шави Ернандес се изкачиха до второто място във временното класиране и вече дишат във врата на Реал Мадрид.

Разгромната победа в наглед трудния мач в Андалусия донесоха Рафиня (21), Роберт Левандовски (36) и Ерик Гарсия в 50-ата минута. Полякът вече има 5 попадения на сметката си от началото на сезона. Бившият защитник на Севиля Жул Кунде пък блесна с 2 асистенции за „блаугранас“. Хората на Шави нагледно загатнаха за огромния потенциал, с който разполагат в атака и пропуснаха да разгромят съперника си.

Барселона записа трета поредна загуба и вече е в подножието на върха с 10 точки. Севиля пък е в сериозна криза, след като от старта на кампанията не познава вкуса на успеха. Селекцията на Юлен Лопетеги е на 17-ата позиция със скромния актив от само 1 точка.

Двубоят започна двуостро. Още в 5-ата минута домакините едва не откриха резултата. Ракитич направи двойно подаване с Иско, след което обаче не успя да преодолее Тер Стеген, а след това и кълбото бе изчистено от бранител току пред голлинията.

Само 60  секунди по-късно Барса отправи първия си точен изстрел, но шутът на Усман Дембеле не затрудни Боно. В 12-тата минута Ерик Ламела прати топката в мрежата на гостите, но имаше засада и голът не бе признат.

Малко след това Маркос Акуня би над вратата на Тер Стеген. Последва и на Ен Несири.

След първоначалните добри 20 минути за домакините обаче се стигна до откриване в резултата на каталунците. В 21-вата те отнеха топката в средата на терена и организираха светкавична контраатака. Дембеле подаде към Левандовски в пеналта, а полякът копна топката над вратаря. Първоначално Фернандо изби пред голлинията, но Рафиня с добавка с глава прати топката в мрежата - 0:1.

Няма и 120 секунди по-късно авторът на гола пропусна да удвои. Изстрелът му обаче премина  на сантиметри над напречната греда.

Значително по-добрата игра на Барса доведе до нов гол във вратата на Боно в 36-ата минута. Жул Кунде с прекрасен пас от десния фланг прати топката към Левандовски пред пеналта. Полският голаджия овладя на гърди  между двама бранители и от воле препарира вратаря на Севиля - 0:2.

В последната минута на първата част самият Кунде направи по-трудното, след като с глава не уцели очертанията на вратата на бившия си тим. Секунди по-късно Дембеле се полакоми и не подаде на Левандовски след страхотен самостоятелен рейд и не уцели целта, прехвърляйки Боно.

Малко след антракта Барселона вече водеше класически. В 50-ата минута Рафиня центрира в пеналта, където Кунде свали топката с глава към Ерик Гарсия, който я прати в зейналата мрежа – 0:3.

Почти веднага след това попадение Ламела профука шанс да върне домакините в мача. След това Боно отрази тупалка на Левандовски.

В 72-ата минута късметът спаси Севиля. Първо Боно се справи с шут на Лева, а след това бранител се справи с опита за добавка на Френки де Йонг, намесвайки се на голлинията. В 80-ата минута нов шут на нидерландския халф профуча покрай гредата.

До края не паднаха нови попадения и Барса продължи възхода си трета поредна победа, като при тях хората на Шави реализираха общо 11 гола, пет от които са дело на Роберт Левандовски.

Севиля – Барселона 0:3

Голмайстори: 0:1 Рафиня (21), 0:2 Роберт Левандовски (36),  0:3 Ерик Гарсия (50)

Севиля: Боно, Монтиел, Гудел, Нианзу, Акуня, Жордан, Фернандо, Ракитич, Ламела,  Ен Несири, Иско

Барселона: Тер Стеген, Кунде, Араухо, Гарсия, Балде, Гави, Бускетс, Педри, Дембеле, Левандовски, Рафиня