В отбора на Барселона смятат да се обърнат към съда за разрешаване на казуса около наема на нападателя Антоан Гризман. В момента французинът е преотстъпен на Атлетико Мадрид, но прави впечатление, че той не играе много, като се смята, че „дюшекчиите“ умишлено не го използват, за да не се налага да плащат задължителната клауза за откупуване, заложена в договора между двата клуба. Именно заради това каталунците обмислят да се обърнат към съда, твърди „Mundo Deportivo“.

В договора за наема на Гризман има заложена клауза, според която „дюшекчиите“ ще трябва да платят 40 милиона евро за нападателя, ако той играе поне 45 минути в 50% от мачовете през сезона. До момента обаче 31-годишният футболист остана на пейката във всеки от първите четири мача на Атлетико, като влизаше през второто полувреме и записваше не повече от 30 минути игра.

„Познавате ме от 10 години. За мен клубът винаги е на първо място. Гризман бе на терена, когато имахме нужда от него“, заяви цитираният от "Тема спорт" Диего Симеоне на въпрос относно малкото игрови минути на французина. С това той загатна, че може би е получил нареждане от ръководството на тима да не разчита толкова много на 31-годишния нападател.

На „Камп Ноу“ обаче никак не са доволни от ситуацията и ще си търсят правата в съда. Казусът обаче е доста сложен и за „каталунците“ ще бъде трудно да убедят съдиите, че Атлетико по някакъв начин нарушава договора между двете страни.