Нидерландецът Дани Маккели, същият рефер, който не посочи чистия фаул на Карим Бензема срещу вратаря Донарума на мача между Реал Мадрид и ПСЖ (3-1) в предпоследния сезон на Шампионска лига, очевидно навреди на Барса в Мюнхен, бясно критикуват действията на рефера от испанския вестник "Ел Мундо Депортиво".

"В края на почивката той пропусна тейкдаун от Алфонсо Дейвис към Осман Дембеле, когато играчът на Барса вече бе в наказателното поле. Канадското крило попречи на французина, като го докосна с коляно и му попречи да центрира, нарушавайки баланса му. Протестите на Барса не бяха чути. Нито от стаята на VAR, където удобно седеше друго "лале" - Пол Ван Бьокел.

Преди началото на второто полувреме Шави Ернандес напомни на Маккели, че това е дузпа и че трябваше да се консултира с VAR, правейки жестове с ръце, за да може той да види екрана. Също така Серхи Роберто, с по-малко ярост, коментира пред рефера, че това е било чисто нарушение срещу Дембеле.

Трябва да се помни, че в Ла Лига отборът на Барса също видя как справедливостта не беше въздадена с две дузпи на Левандовски срещу Райо Валекано (0-0) и Севиля (0-3), дело на Иси Палазон и Акуня и още една на Иван Алехо над Балде в Кадис (0-4) миналата събота. Дискомфортът на Шави е логичен поради щетите, нанесени ни от съдиите в Испания и Европа в началото на сезона", се казва в коментара на испанската медия, цитиран от "Труд".