Байерн Мюнхен очаквано удари абоната си Барселона с 2:0 в изключително интензивен мач от група "С" на Шампионската лига.

През първото полувреме "блаугранас" изненадващо надиграха един от най-големите си кошмари в Европа, но двете нули не помръднаха от светлинното табло, въпреки предимството от 9:3 удара в полза на гостите.

Една от основните заслуги за това беше на Роберт Левандовски, който напусна Байерн през лятото след осем силни сезона в Мюнхен. Полякът имаше три добри възможности, но нетипично за своята класа ги пропусна.

Само за пет минути в началото на второто полувреме Байерн демонстрира характерния си килър инстинкт и мушна два гола във вратата на каталунците. Люка Ернандес откри с глава, а после Лерой Сане удвои.

Така Байерн Мюнхен събра пълен актив от 6 точки и оглави еднолично групата. Барселона е втори с три пункта. Интересното е, че това беше пета поредна победа на Байерн над Барса, като общата голова разлика в тези мачове е стряскаща - 19:4.


Първата голова възможност на стадион "Алианц Арена" се откри пред гостите в деветата минута. Педри стреля с левачката, но Мануел Нойер спаси с крак. На отсрещната врата шут на Лерой Сане беше блокиран.

Преди да изтече четвърт час игра Дайо Упамекано спаси баварците, след като Нойер сбърка и подари топката на Левандовски. Полякът имаше златна възможност три минути по-късно, но не осъществи добър контакт около точката на дузпата и пропусна.

В средата на първото полувреме Левандовски получи нов шанс, но ударът му с глава беше спасен от Нойер. Играта на домакините не се получаваше и първият им точен удар дойде чак в 27-ата минута, когато Марк-Андре тер Стеген улови спокойно срещу влезлия като резерва Мазрауи. Не след дълго Марсел Забитцер стреля доста по-силно, но и неточно.

Голмайстор №2 в цялата история на Байерн имаше и трети шанс за първата част, но отново не успя да накаже мюнхенци, тъй като Мазруи буквално го "изрина" с безкомпромисна намеса.

В началото на второто полувреме обаче Байерн спретна истински блицкриг на съперника си и в рамките на пет минути вкара два гола, а бяха изминали общо десетина минути от рестарта. Първо Люка Ернандес засече и откри резултата след изпълнение на корнер от Джошуа Кимих, а малко след това Лерой Сане удвои.

В средата на второто полувреме Педри направи нов голям пропуск, като този път беше много по-близо до гола. Испанецът игра на двойно с Левандовски, но топката срещна гредата. По-късно пък Левандовски беше блокиран в последния момент от Упамекано и Нойер не срещна трудности.

Темпото на игра поспадна и момчетата на Шави вече не успяваха да създават опасните си акции от първата част. Олицетворение за изпаряващите се надежди на Барса беше шутът на Левандовски в стената от пряк свободен удар.

Статистиката в края на мача показа 17:12 голови възможности за Барселона и 53% владеене на топката за "блаугранас", но мюнхенският гигант беше този, който показа по-голяма воля за победа и в крайна сметка заслужено я постигна.


Байерн Мюнхен - Барселона 2:0

1:0 Люка Ернандес - 50'
2:0 Лерой Сане - 54'