Без глад и без никаква ефективност. Ако Байерн се покаже в подобна светлина и срещу Барселона във вторник, то Роберт Левандовски ще ги накаже безмилостно. Баварците направиха най-лошия си старт на сезон от 12 години, а Томас Мюлер би тревога. Мюнхенският колос се превърна в краля на равенствата, след като трети негов пореден мач от Бундеслигата завърши без победител – 2:2 с Щутгарт. Отново липсваше завършващият удар, а напрежението в отбора на Юлиан Нагелсман се засилва.

„Трябва да превключим с две-три предавки срещу Барселона. Те имат страхотни състезатели и играят добър футбол. В атака е Левандовски, който използва всяка възможност. Предупредени сме“, сподели спортният директор Хасан Салихамиджич. Лесно е да се каже, но изглежда проблемите вече не могат да бъдат обяснени, както каза централният защитник Матайс де Лихт за хаотичната нападателна игра на тима.

Новото попълнение от Ювентус обаче направи всичко възможно Щутгарт да изравни, след като предизвика дузпа в добавеното време на срещата. „Трябва да разберем, че ако искаме да печелим всеки мач, е нужно да сме пределно концентрирани в заключителните десет минути. Пропускаме нещо“, изръмжа нервно Томас Мюлер. А капитанът Мануел Нойер и Джошуа Кимих отказаха всякакъв коментар и напуснаха стадиона видимо ядосани.

На фона на всичко това Юлиан Нагелсман трудно поддържа хармонията в съблекалнята. Няколко играчи не са доволни от статута си в отбора. На първо място става въпрос за Леон Горецка, а новодишлите Райън Гравенберх и Нусаир Мазрауи също негодуват. Ситуацията е взривоопасна. Изпълнителният директор Оливер Кан и почетният президент Ули Хьонес гледаха намръщено от трибуните. Нагелсман? Треньорът разкритикива нападателите: „Няма достатъчно алчност в нашите действия в атака. Искам играчите да поемат отговорност“.

Изключителният талант Матис Тел дебютира като титуляр на възраст от 17 години и 136 дни и се превърна в най-младият титуляр и голмайстор в историята на Байерн в Бундеслигата. „Той е лъчът надежда“, отсече цитираният от "Тема спорт" Салихимаджич. Наскоро Тел счупи рекорда и за най-млад реализатор в Купата на Германия. Тийнейджърът дойде от Рен срещу 20 млн. евро през лятото и вече прави сериозно впечатление.

Въпреки това Байерн изпусна 6 планирани точки в последните си 3 срещи в Бундеслигата. „Това е твърде много. Така или иначе не е време за фундаментални дебати или притеснения, защото все още е началото на сезона“, посочи многозначително Салихамиджич. Серж Гнабри пък почерта: „Определено трябва да натиснам газта. За предпочитане е да го направим срещу Лева и Барса във вторник“.