Роберт Левандовски много бързо започна да демонстрира качествата си и Барселона. Нападателят вече има 11 гола във всички турнири. Преди мачовете си с националния отбор на Полша той сподели как се чувства на “Камп Ноу”.

“Чувствам се много добре на новото място. Пътят не беше лесен, но съм на мястото, на което искам да бъда и това е най-важното. Един играч може да даде повече, когато е щастлив. Да отидеш в Барселона е като да имаш нови играчки, когато си дете, и да си играеш с тях. Усетих, че това е правилното място в правилния момент”, заяви Левандовски. Цитираният от "Тема спорт" поляк сподели, че вече е научил малко испански:

“Научих някои думи на испански. Научих как да си поръчвам в ресторанта. Да си в клуб като този ти дава много и ти трябва да се възползваш от това. В Барселона имаме огромен потенциал. Атмосферата ме кара да се развивам и да се раздавам през цялото време. Педри, Гави, Ансу, Феран… Броят на огромните таланти в отбора е умопомрачаващ. Те са готови да говорят и не се притесняват да задават въпроси. Споделям опита си с тях”.