Селекционерът на бразилския национален отбор по футбол Тите каза, че от Барселона са му се обадили с молба да внимават със състоянието на нападателя Рафиня, след като преди това други четирима техни играчи са получили травми по време на мачовете на националните си отбори.

Жур Кунде, Роланд Араухо, Френки де Йонг и Мемфис Депай са хората, които са позвънили на лекаря на испанския гранд, че са с травми след международните срещи на своите страни. Рафиня игра 80 минути при успеха с 3:0 над Гана в петък и по-късно днес бразилците ще играят с Тунис.

Тите заяви, че при обаждането си от Барселона се поискали натоварването на крилото да бъде контролирано и управлявано. И допълни пред журналистите: "За да има максимална прозрачност, ще ви кажа, че днес нашият треньор по физическа подготовка говори с треньорския щаб на Барселона. Те загубиха Араухо заради травма и поради тази причина са притеснени. Попитаха ни как се чувства Рафиня, дали тренира добре, започна треньорът.

Календарът на големите клубове е много натоварен и това ни притеснява. Защото докато дойде време да се съберем за Световното първенство, футболистите ще имат реално по два мача на седмица".

Рафиня е започнал като титуляр в четири от шестте мача на каталунския клуб този сезон, след като пристигна от Лийдс Юнайтед за мултимилионен трансфер и беше в игра малко повече от час при поражението от Байерн (Мюнхен) в Шампионската лига.