Барселона доминира тотално срещу Интер на „Камп Ноу“, но едва се спаси от загуба, завършвайки драматично 3:3 с „нерадзурите“ в изключителен спектакъл в Група „С“ на Шампионската лига. Инфаркната точка за каталунците, която съхрани поне на този етап шансовете за продължаване към елиминациите, донесе Роберт Левандовски във втората минута на продължението.

Сблъсъкът предложи изключителна драма, след като Барса откри резултата чрез Усман Дембеле преди почивката, а Интер обърна до 2:1 с голове на Николо Барела в 50-ата минута и Лаутаро Мартинес в 63-ата минута. Левандовски изравни в 82-ата минута. В заключителните акорди драмата стана пълна. Първо Робин Госенс изведе отново Интер напред в 89-ата минута, а накрая Левандовски с втория си гол в мача фиксира крайното 3:3.

Така Интер е на второто място в групата с актив от 7 точки. Барселона е с 4 точки и е на третата позиция. Хората на Шави Ернандес все още имат шансове да продължат към елиминациите в турнира, но за целта ще се надяват на издънки на „нерадзурите“ в оставащите 2 срещи, което към момента изглежда като чудо.

Двубоят започна равностойно, но постепенно Барселона овладя инициативата. В 9-ата минута Левандовски стреля с глава след корнер, но Мхитарян се намеси и изби топката току пред голлинията.

„Нерадзурите“ пропиляха страхотен шанс за откриване на резултата в 17-ата минута. Тогава Джеко засече с глава центриране от фаул, но тресна напречната греда, а Де Фрай не порази целта при добавката.

Постепенно натискът на Барса се усилваше. След половин час игра Сержи Роберто отправи страхотна тупалка от 23-24 метра, ала Онана прояви страхотен рефлекс. Камерунският страж обаче не успя да улови топката, която достигна до Левандовски, но вратарят отново измъкна гостите.

Едва в 40-ата минута логичното се случи и каталунците откриха резултата. Рафиня върна към Сержи Роберто, който намери Усман Дембеле в малкия пеналт и французинът разстреля Онана – 1:0.

„Блаугранас“ продължи да щурмува вратата на съперника, но не успя да реализира ново попадение до почивката.

Устремът на Барса не секна и след антракта. В 49-ата минута Левандовски пробва удар с пета, но Онана се справи без проблеми.

И тогава Интер изравни изневиделица в 50-ата минута. Алесандро Бастони центрира в пеналта, където Пике не се ориентира добре, смятайки, че Николо Барела е в засада. Оказа се обаче, че италианският национал не е в такава ситуация и матира Тер Стеген – 1:1.

В следващите минути „нерадзурите“ се въодушевиха и едва не вкараха втори гол в 56-ата минута. Чалханоглу стреля от пеналта, но Тер Стеген спаси, а след това се справи и с удар на Дъмфрис.

Шокът на „Камп Ноу“ стана пълен в 63-ата минута. Чалханоглу намери отлично Лаутаро Мартинес. Аржентинецът елиминира Ерик Гарсия и от 15 метра прати топката  в мрежата след рикошет и в гредата – 1:2.

Хората на Шави се втурнаха в тотална атака и в 70-ата минута Левандовски реализира във вратата на гранда от Милано, но се оказа, че е бил в засада. Така попадението бе отменено.

Дембеле извърши изключително грубо нарушение срещу Дармиан в 78-ата минута, но се размина само с жълт картон. Съдията Марчиняк спокойно и съвсем заслужено можеше да покаже и червен картон на французина, но при тази ситуация нямаше преразглеждане от ВАР, което вероятно щеше да доведе до отстраняването му от игра.

Все пак Лева изравни в 82-ата минута. Полският голмайстор шутира от дъгата на пеналта и след рикошет топката влетя в мрежата – 2:2.

Домакините продължиха да търсят пълния успех. Вместо това се стигна до пълния шок в 89-ата минута, когато Робин Госенс вкара за 2:3, завършвайки перфектна контраатака.

Това обаче не беше всичко в зрелището на "Камп Ноу" и във втората минута на продължението Роберт Левандовски с глава отново изравни – 3:3.

До края на добавеното време и двата отбора не спряха да търсят пълния успех. Вратарят на Барса Тер Стеген на практика спаси каталунците от загубата, проявявайки страхотен рефлекс при открили се златни шансове пред Кристиан Аслани и Робин Госенс.

В седмата минута на добавеното време, секунди преди последния съдийски сигнал треньорът на Интер Симоне Индзаги получи директен червен картон заради бурно изразено недоволство към рефера на мача Шимон Марчиняк.

Барселона – Интер 3:3

Голмайстори: 1:0 - Дембеле (40), 1:1-Николо Барела (53), 1:2 – Лаутаро Мартинес (63), 2:2 – Роберт Левандовски (82), 2:3 – Робин Госенс (89), 3:3 – Роберт Левандовски (90+2)

Барселона: Тер Стеген, Алонсо, Ерик Гарсия, Пике, Сержи Роберто, Бускетс, Педри, Гави, Рафиня, Дембеле, Левандовски

Интер: Онана, Димарко, Бастони, Де Фрай, Шкриняр, Дъмфрис, Барела, Мхитарян, Чалханооглу, Джеко, Лаутаро