Барселона няма време да омеква или страда след равенството 3:3 с Интер в Шампионската лига, тъй като предстои Ел Класико с Реал (Мадрид) в предстоящия уикенд и това мач изисква пълната им концентрация, заяви треньорът Шави Ернандес.

Каталунците вчера започнаха активно и макар да имаха рано-рано видими пукнатини в защитата, се оттеглиха с преднина от 1:0 на полувремето. Но накрая трябваше да се радват на втория гол на Роберт Левандовски, дошъл в добавеното време, за да се спасят от поражението.

"Мачът беше под наш контрол, но в 50-ата минута допуснахме много, много груба грешка в защита. В края на мача имаше още една такава и отборът плати скъпо и прескъпо за тях. Вероятно в Ла Лига такива грешки не ти струват толкова скъпо, но в Шампионската лига няма кой да ти прости. Надяваме се сега, че това няма да се отрази психологически и да обезкуражи играчите. Продължаваме да вярваме в себе си и да се подготвяме за предстоящото "Ел Класико". Работата ни стартира от четвъртък и първо ще трябва да се възстановим, тъй като срещу Интер изразходвахме определено много сили.

Барселона е на върха в испанското първенство с по-добра голова разлика от Реал (Мадрид), като и двата отбора са с по 22 точки. Съперническото между тях е наречено от медии и фенове Ел Класико заради голямата футболна и политическа вражда, а и двата най-големи икономически центъра в Испания се олицетворяват с тези отбори.

"В този мач не се представихме така добре в генерален план, както бих искал. Но все пак имаме още турнири пред себе си – Купата и Суперкупата, както и първенството. Сезонът е дълъг, но определено няма да е приятно, ако отново отпаднем в Шампионската лига.

"Тактически замисълът беше добър за тази среща. Може би свалихме интензивността през второто полувреме. Но ние сме отбор и аз няма да правя персонални оценки. Ако Пике, Бускетс, Педри или Дембеле допускат грешки, значи това са мои неуспехи, а не техни, казва още Шави.

Снимка: БГНЕС