Байерн Мюнхен отново не пожали жалкия отбор на Барселона, побеждавайки с 3:0 насред „Камп Ноу“ в среща от петия кръг на Група "С" в Шампионската лига. Каталунците за втора поредна година отпаднаха преди елиминациите в турнира, след като по-рано Интер разби с 4:0 Виктория Пилзен, но баварците пратиха тима на Шави Ернандес в нокаут, превръщайки ги в своя любима жертва и абонат.

Германският колос записа шеста поредна победа срещу Барса, като головата разлика в тези срещи е внушителна - 22:4 за немците. Успехът насред „Камп Ноу“ този път донесоха Садио Мане (10), Ерик Чупо-Мотинг (31) и Бенжамен Павар, който вкара в петата минута на добавеното време. И за трите гола асистира Серж Гнабри. В Мюнхен хората на Юлиан Нагелсман спечелиха с 2:0.

Така Роберт Левандовски така и не успя да вкара гол срещу Байерн, откъдето направи всичко възможно да избяга, за да се присъедини към Барселона.

Баварците са безапелационни в своята група с 5 победи от 5 мача и актив от 15 точки. Интер е втори с 10 пункта и продължава към елиминациите, докато каталунците ще финишират трети и пак ще изхвърчат от турнира на богатите, за да играят напролет в Лига Европа.

Гостите още в началните минути изглеждаха като по-активния отбор на терена. Това доведе до откриване на резултата в 10-ата минута, когато те се възползваха от първата си по-добра възможност. Гнабри изведе перферктно Садио Мане, който надбяга Бейерин. Сенегалецът се озова сам срещу Тер Стеген и прати топката в мрежата – 0:1.

Последва пропуск на Чупо Мотинг. В 31-ата минута Байерн насесе втория си съкрушителен удар. Баварците се възползваха от поредната грешка в защита на домакините. Гнабри направи втора асистенция, извеждайки Чупо Мотинг, който от малък ъгъл вкара за 0:2, промушвайки топката между краката на стража на „блаугранас“.

В 43-ата минута Барса извади голям късмет след удар на Мусиала, спасен от Тер Стеген.В ответната атака Левандовски се озова сам срещу Свен Улрайх. Полякът падна на терена след съприкосновение с Матайс де Лихт. Реферът Антъни Тейлър първоначално отсъди дузпа, но след преглед с ВАР промени решението си. Повторенията показаха, че нидерландският национал по-скоро игра първо с топката, след което закачи крака на полския нападател.

След антракта двубоят продължи в сравнително спокойно темпо. В 55-ата минута Джошуа Кимих пусна перфектен пас към Серж Гнабри. Той овладя и прати топката в мрежата на Тер Стеген. Оказа се обаче, че е бил в засада и попадението бе отменено.

Ансу Фати в 71-ата минута проби мощно, но след това стреля в аут. До края Барселона нямаше сили да вкара поне почетен гол, след като и Левандовски бе сменен от Пабло Торе в 83-ата минута.

Вместо това в добавеното време Байерн направи победата си класическа. В 95-ата минута Гнабри блесна с трета асистенция, а Бенжамен Павар фиксира крайното 0:3.

Барселона – Байерн Мюнхен 0:3

Голмайстори: 0:1 – Садио Мане (10), 0:2 – Ерик Чупо-Мотинг (31), 0:3 - Бенжамен Павар (90+5)

Барселона: Тер Стеген, Балде, Алонсо, Кунде, Белерин, Бускетс, Де Йонг, Кесие, Педри, Дембеле, Левандовски

Байерн Мюнхен: Улрайх, Дейвис, Де Лихт, Упамекано, Мазрауи, Кимих, Горетцка, Гнабри, Мусиала, Мане, Чупо-Мотинг