Президентът на Барселона Жоан Лапорта изтъкна приноса на играчи от неговия клуб за силното представяне на Испания на Мондиал 2022.

Испанците разгромиха Коста Рика със 7:0 и завършиха 1:1 с Германия, което ги постави в отлична позиция за класиране на осминафиналите.

Тандемът от Барса Гави и Педри играе ключова роля в халфовата линия по време на първите два мача, докато Феран Торес отбеляза гол срещу Коста Рика.

Лапорта изрази гордостта си от представянето им, вярвайки, че положителните изяви на Испания се дължат на работата на старши треньора Шави на клубно ниво.

"Мисля, че е фантастично. Това е гордост за Барселона да види как играе националният отбор и как се справят нашите играчи", каза Лапорта пред вестник "Ас".

"Селекционерът Луис Енрике беше много смел, залагайки на много млади играчи и просто така се случи, че повечето са от Барса. Добрата работа в националния отбор на Луис Енрике се дължи и на добрата работа, която Шави върши в Барселона, където има най-много играчи. За мен Испания, заедно с Бразилия и Франция, са големите фаворити на турнира", каза още Лапорта.