Германия изтръгна равенство 1:1 срещу Испания на ст. “Ал Бейт”, Ал Хор и запази шансове за класиране в осминафиналите на Световното първенство по футбол в Катар. Бундестима изоставаше в резултата след гол на Алваро Мората в 62-та минута, но резервата Никлас Фюлкруг донесе равенството в 83-та. Иначе още в 7-та Дани Олмо удари греда за “Ла Роха”, докато гол на Антонио Рюдигер в 40-та минута бе отменен заради засада.

Така Германия спечели първата си точка в Група Е на турнира, докато Испания вече има 4. Япония и Коста Рика са с по 3. В последния кръг на 1 декември от 21 ч. Германия ще търси задължителна победа срещу Коста Рика. Испания пък ще срещне Япония.

Първото полувреме на срещата бе равностойно, въпреки че испанците владееха по-често топката. Още в 7-та минута “Ла Роха” бе близо до гола, след като Дани Олмо стреля прецизно от границата на наказателното поле, Мануел Нойер отклони леко топката и тя се отклони в напречната греда.

Германия отговори с хубава контраатака, при която удар на Гнабри бе отразен от Унай Симон. Крилото на немците и без това бе в положение на засада. Последваха неточни удари на Жорди Алба и Гнабри, както и пропуск на Феран Торес от чиста ситуация. Все пак по-късно стана ясно, че Феран е бил в положение на засада.

В 40-та минута Антонио Рюдигер вкара гол, който малко след това бе отменен заради засада. Защитникът засече центриране отдясно, но ситуацията бе преразгледана и голът бе отменен.

Второто полувреме започна с пропуск на Бундестима, който се възползва от грешка на Унай Симон. Вратарят на Испания не успя да изнесе добре топката и я “подари” на Гюндоган, който намери на точката на дузпата Кимих. Ударът на халфа обаче бе отразен от Симон, който на практика поправи грешката си.

Така се стигна до 62-та минута, когато Испания поведе в резултата. Влезлият като резерва Алваро Мората изпревари Никлас Зюле при центриране на Жорди Алба от лявото крило и забоде топката под гредата с едно докосване.

Малко след това “Ла Роха” бе много близо до втори гол. При бърза контраатака Марко Асенсио бе оставен абсолютно сам на границата на наказателното поле, но ударът му по диагонала бе много неточен.

Последваха силни минути и натиск на Германия. В 72-та минута резервата Никлас Фюлкруг като по чудо не засече остро центриране на Мусиала от дясното крило. Само минута по-късно самият Мусиала пропусна най-доброто положение за Будестима. Младокът бе изведен сам срещу Унай Симон, но халфът стреля в тялото на вратаря.

В 81-та минута Кимих пропусна да изпрати добре топката към вратата от свободен удар, а две минути по-късно Германия изравни. Джамал Мусиала направи страхотен пробив през центъра на испанската защита, пусна си по-дълго топката, но тя бе овладяна от Фюлкруг. Таранът с мощен удар по диагонала не остави шансове на Симон и направи 1:1.

В 90-та минута Испания бе много близо до това да вкара втори гол. Мората бе изведен зад защитата на германците, но се забави с това да отправи удар и Нико Шлотербек изби топката в корнер.

Испания - Германия 1:1
1:0 Алваро Мората 62'
1:1 Никлас Фюлкруг 83'

Испания: Симон, Карвахал, Родри, Лапорте, Алба (82 - Балде), Бускетс, Гави (66 - Коке), Педри, Феран (54 - Мората), Олмо, Асенсио (66 - Уилямс)

Германия: Нойер, Керер (70 - Клостерман), Зюле, Рюдигер, Раум (87 - Шлотербек), Кимих, Горецка, Гнабри (85 - Хофман), Гюндоган (70 - Сане), Мусиала, Мюлер (70 - Фюлкруг)