Селекционерът на Германия Ханзи Флик заяви, че иска да види ново лице на тима в предстоящите през септември контроли с Япония и Франция.

Флик е поставен под огромно напрежение заради слабото представяне на Бундестима на световното първенство в края на миналата година, а играта на тима през тази не дава много поводи за оптимизъм по-малко от 12 месеца преди домакинството на европейското първенство.

"Мога да ви обещая, че през септември ще видим различен отбор. Моята цел е да изградя манталитет на победители и отбор, в който има пет, шест, седем или дори осем твърди титуляри", каза германският наставник.

Той обясни, че през първата половина от годината е експериментирал в търсене на най-добрите опции, но това ще се промени.

В четвъртък Флик ще обяви състава си за предстоящите мачове, като се очаква в него да попаднат Антонио Рюдигер, Йошуа Кимих, Емре Джан и Илкай Гюндоган. Никлас Зюле, който имаше лични проблеми със старши треньора, също се очаква да получи повиквателна, а завръщане след контузии да направят Серж Гнабри, Тимо Вернер, Феликс Нмеча и Карим Адейеми. Под въпрос обаче е плеймейкърът на Байерн Джамал Мусиала, който има мускулна травма.