Трудът на Шави в Барселона започна да се отплаща, защото снощи младият треньор грабна първия си трофей начело на любимия клуб - Суперкупата на Испания. Каталунците тотално надиграха Реал Мадрид и биха с 3:1 във финала в Саудитска Арабия.

"Много съм щастлив и доволен, защото ми пука как печелим. Не се чувствам доволен, ако не играем по начина, по който искам. Исках да имаме превъзходство в средата на терена и затова заложих на четирима халфове - Френки, Гави, Педри и Буси. Те разбраха много добре какво искам от тях", сподели Шави.

"Планът ни се получи перфектно. Много се радвам за играчите, защото откакто съм тук виждам, че те искат да печелят и работят здраво за целта. Получиха много критики, които бяха незаслужени и днес сме възнаградени. Трябва да сме много горди, този успех ни дава много голяма увереност. За Барселона това е позитивен знак."

"Ние създаваме отбор и вярвам, че това е първият трофей от още много. Ние победихме Реал Мадрид чрез доминация и това ще накара играчите да вярват в това, което правим", добави специалистът.