Усман Дембеле показа част от огромния си потенциал за Барселона този сезон. След трудно начало на кариерата си на “Камп Ноу”, французинът най-накрая започна да блести за каталунците.

Дембеле така и не можа да оправдае огромната сума, която Барса плати на Борусия Дортмунд през 2017 година - 145 млн. евро. Комбинация от контузии и лични проблеми пречеха на крилото да покаже на какво е способен. Този сезон обаче не е така.

Дембеле е огромна заплаха за противника, когато е с топката и показва своите качества да преодолее играч или да създаде положение за съотборник. За 2022 година най-добрият играч в света в това отношение. Статистиката е изготвена от Международния център за спортни изследвания (CIES Football Observatory). Французинът е първи по тези показатели, пред звездата на Реал Мадрид Винисиус Жуниор.

Феновете на Барселона също са доволни от представянето на Дембеле през сезона, но лошата новина е, че французинът получи мускулна контузия срещу Жирона и ще се възстановява няколко седмици.