Светът се поклони по случай 57-ия рожден ден на Христо Стоичков, предава "Труд". Пожеланията валяха от всички континенти, а Кавалерът на "Златната топка" не спираше до получава обаждания по телефона си, докато бе в офиса на тв гиганта TUDN в Маями.

"Сплав от талант, техника и жестока воля! Честит рожден ден, Христо Стоичков", написа официалният сайт на УЕФА. Централата публикува видео от трите гола на Камата с националния отбор на Евро'96.

От България честитките започнаха от ЦСКА. "Червените" изброиха отличията му с тима - трикратен шампион, четирикратен носител на купата и носител на първата в историята суперкупа. "Един е Ицо", пише под статията в официалния сайт за един от акционерите в ЦСКА. Вратарят Густаво Бусато пък си пусна снимка със Стоичков в своя профил във фейсбук.

Барселона също не пропусна да изкаже своята признателност към един от героите на "дриймтима". "Честит рожден ден, легендо!", написа сайтът на каталунците, отчитайки 117-те гола на Стоичков за тима. Барса поздрави Камата с видео от един от най-красивите му голове срещу Аустрия (Виена) в Шампионската лига.

Снимка: БГНЕС